4 lapsen äiti etsii pieniä ilonaiheita ympäriltään ja opettelee nauttimaan myös yksinäisyydestä sekä vapaudesta.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kevät on kakkujen aikaa

Ikä on asennekysymys, jos siitä ei välitä, sillä ei ole väliä.
-Jack Benny-
 Marenkiunelma
MARENKIPOHJA
4 valkuaista
2 dl tomusokeria 
1 tl limetin mehua
1/2 rkl perunajauhoja
VALKOSUKLAATÄYTE
150g valkosuklaata 
2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
(sokeria)
LISÄKSI
6 kiiviä
viinirypäleitä
limetti 
(herneenversoja)
 (neilikan kukkia)

-Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset, tomusokeri ja limetin mehu kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahtoa saa vatkata riittävänä pitkään, noin 6 minuuttia. Siivilöi vaahdon joukkoon perunajauhot.
-Levitä massa kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperille, halkaisija n. 18 cm.
-Kypsennä 100 asteessa kiertoilmalla n. tunti, alenna 75 asteeseen ja jatka kuunes marengit rapeita. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua yön yli uunissa luukku raollaan.
-Sulata valkosuklaa, yhdistä vaahdotettuun kermaan ja jogurttiin.
-Kokoa marenkilevyistä kakku, väliin valkosuklaavaahtoa ja kiivinviipaleita. Koristeluun kiivejä, viinirypäleitä, limetinviipaleita ja herneenversoja.
-ohje uudesta ET-lehdestä-   
 Opi eilisestä,
elä tätä päivää,
toivo parasta huomiselle.
 Oli moninkertainen syy muistaa työkavereita kakulla, 
joten leipaisin Haganol-mikstuura tärkeimpänä raaka-aineena
 salmiakki-suklaaleivoksia netistä löytämälläni ohjeella
Suklaakakkua salmiakkitoffeepäällisellä,
ja koristeeksi tietenkin vielä Apteekin salmiakkeja ;-)
Memento vivere -muista elää-
Kuopus halusi taas Nalle Puh -kakun. 
Kuvahaulla ylivoimaisesti eniten löytyi 
Perhekerhon ohjeella tehtyjä kakkuja,
 joten sellaisen piltti-tuorejuusto-kuorrutteisen sai nelivuotiaskin.

Elämä on osaksi sitä,
mitä me siitä
teemme ja osaksi
sitä, mitä
valitsemamme 
ystävät siitä tekevät. 

-kursiiveihin tallennettuna saamiani ajatuksia uudelle kymmenelle siirtyessäni-