4 lapsen äiti etsii pieniä ilonaiheita ympäriltään ja opettelee nauttimaan myös yksinäisyydestä sekä vapaudesta.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Päivä 18: Tunteet

Tunteiden tunnistaminen auttaa elämänhallinnassa.

Kun joutuu kohtaamaan yksinäisyyden,
 mutta toisaalta
on vapaa kuin taivaan lintu.
Olin lenkillä (tyytyväinen, ylpeä). Yksin (tavallista, tyytyväinen, mutta vähän alavireinen). Yritin juosta, mutta se ei onnistunut (turhautunut, harmistunut), koska olin ennen lähtöä syönyt kokonaisen levyn suklaata (nolo). Ostin sen, koska en ollut aiemmin maistanut sitä uutuusmakua (utelias, kokeilunhaluinen, selityksen makua). Ja ihan juhannuksen kunniaksi (oikeutettua). Ja kun olin tosiaan yksin (ei kukaan voi valittaa, tää selitys käy kaikkeen; ahdistus, katkeruuskin; kohtaloon vaan tyytyminen; no onhan tässä hyvätkin puolensa..). 

Kävelin siis (alistunut). Mietin, mistä tekisin Tunne-aiheisen postauksen (mielikuvitukseton). Aloin miettiä sen hetkisiä tunteitani. Kun tunnistaa tunteensa ja myöntää ne itselleen, niistä on helpompi päästä yli (järkevä). Niitä pystyy hallitsemaan (luottavainen, helpottumaan päin jo). En halunnut jumittua sen hetkisiin negatiivisiin tuntemuksiini (sisuuntunut). Päätin ottaa kännykkäkamerallani lenkin aikana jonkin tunteisiini liittyvän kuvan ja kirjoittaa kävellessäni kokemistani tunteista. Muistin että aina on asioita, jotka ovat elämässä hyvin. Kun keskittyy ajattelemaan niitä, tulee parempi fiilis.

Vettä pisarteli väliin (pelkästään ilon tunteita). Lintuäidit kaartelivat ympärilläni varoitusääniä päästellen (aina pieni epämiellyttävä pelon häivähdys, jos vaikka hyökkäävät; kateus ja haikeus, kun omat lapset muualla). Poikasiaan suojelivat. Vapaina lentelivät. Ehtivät karkuun hitaan kamerani edestä (turhautunut). Lopulta sain vangittua yhden kuvan reunaan (tyytyväinen). Olisipa taas ollut paremmalle kameralle tarvista. Mutta eihän blogini taso edellytä huippulaatuisia kuvia, vaan ajatus on tärkein.

Postaus tosin siirtyi viikolla, mutta fb-ystävän kommentit innostivat. Vieraileehan täällä jopa satakunta kävijää päivittäin (ilahtunut), mutta palaute kannustaa laskuria enemmän.... Vielä mietin, kehtaanko julkaista postauksen tähän aikaan yöstä, mut enpä mä muutenkaan osaa enää hävetä tällaisia pikkuseikkoja (huvittunut, vapaa, onnellinen) ;)

Että mukavan kesäisiä päiviä vaan kaikille ihanille <3

(Tunteita listattuna mm. täällä. Hymiöillä niitä usein myös ilmaistaan, mikä on mielestäni hyvä asia. Aina ei ole olennaista, onko kyseessä varsinainen tunne, kunhan asia on itselle tärkeä)

1 kommentti:

  1. Hienosti olet kirjoittanut. Kiva tuo mustavalkoinen omakuva.

    VastaaPoista