4 lapsen äiti etsii pieniä ilonaiheita ympäriltään ja opettelee nauttimaan myös yksinäisyydestä sekä vapaudesta.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Päivä 11: Hullua


Nokkosporkkanapannarit omalla reseptillä
2 nokkosporkkanapannaria

10 dl vettä
4 munaa
1 dl öljyä

8 dl jauhoja
 (laitoin 4 dl vehnäjauhoja, 3 dl sämpyläjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita)
2 dl sokeria
2 dl rasvatonta hyla-maitojauhetta
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
vanilliinisokeria, kanelia

pari porkkanaa raastettuna
litra tuoreita nokkosia huuhdottuna, keitettynä ja soseutettuna

Sekoita nesteet keskenään,
 lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
sekä porkkana + nokkoset. 
Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Annoksesta tulee 2 pannaria.

Mulla on tapana soveltaa kaikkia ruoka/herkkuohjeita. Varsinkin valkean jauhon määrää pyrin vähentämään korvaamalla terveellisemmällä. Kasviksia lisäilen myös vähän joka paikkaan. Toisten mielestä esim. nokkosten käyttö ruonvalmistuksessa menee jo hulluuden puolelle. Ja on sanottu, että kun kerta tekee pannaria tai lättyjä niin herkutellaan sitten kunnolla, eikä yritetä tehdä niistä tervellisempiä maun kustannuksella.

Mutta arvatkaas, mitä kommentteja nämäkin pannarit saivat.
 Herkullisia!
 Aivan oikean pannarin makuisia.
 Naapurin tyttökin tuli oikein kiittämään, kun olivat niin hyviä.

(sokerin määrää voisi siis vähentää, jotta tulisi lisää sitä terveellisyttä...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti