4 lapsen äiti etsii pieniä ilonaiheita ympäriltään ja opettelee nauttimaan myös yksinäisyydestä sekä vapaudesta.

torstai 7. huhtikuuta 2011

Ituja!

Pieneen siemeneen mahtuu kaikki, mitä kasvuun tarvitaan.
Niinpä siemenet ja idut ovatkin aivan huikeita ravintoaineiden lähteitä.
Ajattelin tähän laittaa itselle muistiin,
mitä kaikkea nyt muutamana päivänä olen iduista tehnyt
 (ja muillekin, jos tahtoopi testata mun ihmeellisiä kokeiluja ;))
1) Leivän päälle
Esmes ruisleipää, siivu kalkkunaa, päälle ituja.

2)Höyrytettynä
Ituja + wok-vihanneksia;
valmistuu kerroskattilassa perunoiden kiehuessa alaosassa.

3) Paistettuna
Paistinpannulla öljyssä kypsennetään sipulia, valkosipulia, ituja, paprikaa.
 Mausteeksi yrttisekoitusta, mustapippuria, suolaa.

4) Lihapullataikinaan piilotettuna

5) Salaatteihin

Lihapullataikinaan käytin tällä kertaa pari paahtoleipää murennettuna, desi jogurttia, desi vettä, 400g paistijauhelihaa, pari sipulia + valkosipulin kynttä kuullotettuna, ituja pieneksi hienonnettuna, basilikaa, suolaa, ketsuppia, jauhelihamaustettta, kananmunan.

Salaattiin myöskin ituja hienonnettuna (vähän sipulinmakua kun samassa astiassa hienontaa sipuleitten kans), jääsalaattia, tomaatti, paprikaa, kurkkua, auringonkukansiemeniä, purkki ananasta (joka salaattiin jotta lapsetkin varmasti syö ;)). Ja vielä krutonkeja, jotka paistoin samalla pannulla sipuleitten/valkosipulin jälkeen, joten niihinkin tuli kivaa makua.

Että semmosta täl kertaa.
Bloggari ollutkin ahkerana täl viikol.
Ja tänään ylittyi maaginen raja 22 222 vierailijaa.
 Kiitos siitä teille!

1 kommentti:

  1. Voihan itu! Voi mennä vähän aikaa ennen kuin tulee tehtyä mut vannomnatta paras. Oon minä yli 10 vuotta sitten kerran kokeillu mut ne unohtu tiskikaappiin silloin :D

    VastaaPoista